RWS Bagartorp

– klättrande i kunskap och karaktär

Raoul Wallenbergskolan Bagartorp i Solna startade skolverksamhet i augusti 2021. Skolan är en skola för årskurserna 6-9 med plats för fyra parallella klasser i varje årskurs. Skolan ligger i utkanten av den nybyggda stadsdelen Järvastaden och med gångavstånd från Ulriksdals pendeltågsstation.

Skolan har egen idrottshall (20 x 40 m) i separat byggnad och egna specialsalar för alla ämnen. Dessutom har skolan lokaler som möjliggör mötesplatsaktiviteter för ungdomar i högstadieåldern. Med dessa välutvecklade lokalmässiga faciliteter är ambitionen att skolan ska vara mötesplats för ungdomar både under skoltid och fritid och bli ”Skolan mitt i byn”. 

Skolan verkar inom våra fokusområden kunskap, karaktär, trygghet, hälsa och ledarskap. Det betyder att förväntningarna på gott ledarskap från skolledning, lärare och annan personal är väldigt högt ställda. Undervisningen bedrivs med hjälp av RWS moderna IT-verktyg, bl a lärplattformen Canvas med det undervisningsinnehåll som utvecklats av våra förstelärare och ämneslärargrupper inom RWS. Värdegrundsbaserade aktiviteter genomförs kontinuerligt för att säkerställa trygghet och god karaktärsutveckling bland eleverna. 

En god hälsa är förutsättningen för välmående och gott lärande. Vi har samarbete med flera lokala idrottsföreningar för att göra det möjligt för eleverna att kombinera studierna med andra fritidsaktiviteter.

Pontus Hillström, rektor
pontus.hillstrom@rws.se

Rebecka Säfsten, biträdande rektor
rebecka.safsten@rws.se

Letar du efter grundskoleplats? Ansök till RWS Bagartorp
RWS Bagartorp Tel: 076-109 46 23
E-mail: kristina.peponi@rws.se
Adress:
Bagartorpsringen 20, 170 65 Solna
Sjukanmälan

Anmäl sjukfrånvaro via Admentum!
Inloggning krävs av vårdnadshavare för att säkerställa att ingen obehörig sjukanmälan sker.

Sjukanmälan